Maria Stoltz

Att se hela människan är ett måste för ett bra resultat

Jag tog min examen vid Tandvårdshögskolan i Malmö 1998 och har därefter arbetat vid olika privata kliniker och på en tandregleringsklinik.

Sedan 2008 har jag varit knuten till en specialistklinik, där jag samarbetat i stor utsträckning med de olika specialister samt allmäntandläkare.

Behandling av komplicerade tandlossningsfall har tillhört mitt dagliga arbete såsom stödbehandlingar, us, blekningar, förebyggande stödbehandlingar av karies och tandlossning. Även behandling av patienter som har implantat har varit frekvent pga nära samarbete med käkkirurg.

Att gå till en tandhygienist skapar oro hos många människor,därför är det extra viktigt för mig att behandla mina patienter med förståelse och mjukhet. Att se hela människan är ett måste för ett bra resultat.

Förebyggande tandvård blir allt viktigare eftersom sjukdomar i tänder och tandkött även kan påverka din allmänna hälsa. Att bidra till att vi blir friskare i munnen gör att vi också mår bättre i hela kroppen, det är jag helt övertygad om.

Jag sitter på en klinik mitt i centrum nära tåg och bussförbindelser som gör det lätt att komma hit. Eftersom det ligger på markplan är det också lättillgängligt för handikappade.