Behandlingar

Undersökning

Jag utför undersökning avseende karies och tandlossningssjukdomar. Slemhinnan och bettförhållanden undersöks och ev avvikelse från det normala rapporteras vidare till tandläkare

Röntgen

Jag tar digitala röntgen för att kunna se om det finns hål i tänderna (karies), tandsten och hur käkbenet ser ut kring tänderna. Röntgen används som ett komplement till den kliniska undersökningen. Annars sker all annan röntgen bara om indikation finns. Hittas karies som behövs lagas,får detta åtgärdas hos din tandläkare annars slussas du vidare till en av mina samarbetspartners. Jag samarbetar med flera tandläkare och specialister.

Tandstensborttagning, tandköttsblödning, tandlossning

Tandsten är mycket vanligt. För att avlägsna det optimalt krävs det hjälp från tandhygienisten. Detta görs med ett ultraljud samt med olika sorters tandstensinstrument. Tandsten är bakteribeläggningar som förkalkas av mineralerna i saliven. Tas detta inte bort kan det leda till tandköttsinflammation (gingivit) och även tandlossning (parodontit) . Tandstenen är lite lurig, vi brukar prata om 2 olika sortes tandsten, ovanför /under tandköttsfickan(salivsten /exudatsten) När den sitter under tandköttsfickan är den extra farlig, då det bildas flera aggressiva bakterier. Dessa bakterier och deras gifter bryter ner tandens omgivande vävnader. (Tandlossning)
Tandsten, dålig munhygien, rökning, stress, ärftliga faktorer och vissa sjukdomar kan göra att tandlossningen påskyndas.

Karies

All karies behöver inte lagas. Och om vi har tur aldrig lagas. Att informera om kost, instruera var kariesen finns gör att du själv kan förebygga. Extra behandling med fluor görs av mig.

Borttagning av missfärgningar

Detta görs enkelt med vanligt ultraljud och putspasta eller om det är lite mer avlägsnas det effektivt med en Air Flow som blästrar tänderna vita från missfärgningar kaffe, te, rödvin, rökning mm.

Information och instruktion

Hos mig får du tips och råd hur du enklast kan hålla rent i din mun. Att få reda på vilka problem du har och vad du själv kan göra åt detta är det viktigaste att förebygga bra munhälsa.

Muntorrhet (xerostomi)

Att vara muntorr är idag mycket vanligt. Omkring 25% av befolkningen drabbas och främst kvinnor. Av den äldre befolkningen tror man det är så stort antal som 50% som lider av muntorrhet. Orsaker är medicinering, stress, olika allmänsjukdomar, strålning i huvud- halsregionen, hormonförändringar. Det minskade salivflödet kan b la leda till dålig andedräkt, karies, svårigheter att använda tandprotes, olika infektionstillstånd i munhålan. Jag har stor erfarenhet med att guida mina patienter till individuella råd som hjälper att få lindring.

Dålig andedräkt(foeter ex ore)

Kan bero på att bakteriebeläggningar, tandköttsproblem, muntorrhet, rökning, mat, vissa läkemedel. Det kan få negativa effekter, både socialt och psykologiskt, och kan leda till låg självkänsla. Efter min behandling tas tandsten och plaque bort och jag informerar vad du själv kan göra och vilka hjälpmedel det finns som kan förebygga det.

Blekning

Att ha ett fräscht leende vill alla ha, jag bleker efter en undersökning i samråd med tandläkare, där man ställer en diagnos på dina tänder och bedömer utifrån detta om en tandblekningsbehandling kan göras eller ej Jag har lång erfarenhet av att bleka tänder. Att använda säkra material med hållbart resultat och alltid med en diagnos som grund är viktigt. Individuella skenor görs som man själv lätt använder hemma, antingen på dagen eller natten.

Prislista
Behandlingar
OBS!

Återbud måste ske 48 timmar innan besöket
Återbud senare debiteras med 400:-